Epic Mayhem

Jajjemen, det här känner ni igen. Både att nördarna på Gödsvinet provat nya ölsorter igen, samt märket Epic. Vår flitiga Vällingbyfalang har gett oss recensioner av både Epic Stout och Epic Armageddon IPA. Trots en viss aversion mot allt som inte kan köpas i flak på bordershop har nämnda falang gett dessa två Nya Zeeländare ganska goda omdömen. Och tur är väl det med tanke på deras självgoda och dramatiska namnsättningskonvention.

Jag avslutade provningen av trion härom dagen med en Epic Mayhem. Detta är en vanlig pale ale av amerikansk typ. Den är smakrik och komplex. Den påminner om en maxad barley wine, men med en alkoholhalt på långt rimligare nivåer. Alla smaker blandas alltså till en komplex ölsörja som är både söt, besk och fyllig på en gång. Men en barley wine brukar ha en alkoholhalt runt 10% för att möta den supernova av smaker som frigörs. Den här håller sig på i sammanhanget låga 6,2% och går därmed miste om all den tyngd en barley wine ger. God är den i alla fall, men aningen ofokuserad.

Min tidigare bild av Nya Zeeländsk öl kommer från filmen Krigarens själ, så detta är en välkommen uppdatering. Detta är ingenting jag kommer att återvända till systemet för, men den smakade inte alls dumt för det. Tre välförtjänta skäggiga regissörer av fem möjliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.