Fortant de France 2005 (12823)

Mazel tov!

Oy vey! Ska en stor putz till goy som jag säga något om detta koshervin? Vilken chutzpah! Jag är sannerligen ingen meyvyn när det gäller vin som framställts i enlighet med judisk tradition men som vanligt låter jag inte det hindra mig.

Det är ändå med viss ekumenisk ödmjukhet som jag kör ner min schnoz i glaset och tar ett djupt andetag. Jag känner bubkes! Detta är verkligen inget påträngande vin, doften är mycket diskret och smaken är mer ett schtik än ett shpiel. Fortant är verkligen inte särskilt sträv för en cabernet sauvingnon.

Samtidigt är det inte alls något oangenämt vin, det är förmodligen trevligt till en stek av lamm eller nöt. Inte fläsk. 89 kronor på systembolaget, nummer 12823 i katalogen.

Tre kippot av fem möjliga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.