Guinness Draught 0.0

Gudarna ska veta att det inte är gödslat med bra alkoholfria stouts. Som gammal tillskyndare av Guinness var det därför med ett glatt tillrop som jag hälsade förekomsten av ett flertal burkar alkofri Guinness hos min lokale hökare. Raskt åkte ett gäng av dem i korgen och när det några dagar senare blev tillfälle till en provsmakning var spänningen självklart stor.

Resultatet? Ja, jo, det är ju inte så tokigt. Nu är det förstås några år sen jag senast smakade en alkohol-innehållande Guinness (runt sådär 7-8 skulle jag tippa, sådär är nykterismens väg), men nog var den lite torrare, lite strävare, lite mer avmätt maltig. 0.0:an drar mer åt det sötsyrliga hållet, jag antar att förutan alkohol måste man hänga upp smaken på något, men jag vet inte riktigt om det här blev som allra bäst. Kanske är detta den bästa alkoholfria Guinness som går att skapa? Nej, låt oss slå sådana dystra tankar ur hågen och hoppas att man kan ta det ett flertal snäpp till! Vi har ju redan tidigare avdruckit ett par andra alkoholfria stouts och även om ingen når upp riktigt till den platonska idealbild som gammal fin Guinness och Beamish har i mitt sinne, så var de strået vassare än Guinness. Egentligen har nog Guinness 0.0 framförallt en sak som talar för den över sina konkurrenter – den finns på mitt lokala snabbköp. Så fler lär det med all säkerhet bli, för om inte annat så är den helt klart variation till de IPA och liknande alkoholfria öl som annars finns att tillgå där. Men om jag styr stegen till bolaget, för att köpa på mig några styck av den bästa alkoholfria ölen (det är Sigtuna Napa), så kommer jag helt klart plocka på mig andra alkoholfria stouts, så mycket är säkert.

Tre och ett halvt existensminimum av fem möjliga. Runt en tjuga för en burk.. tror jag mig minnas. Ringrostigheten visar sig i denna miss.

4 reaktioner på ”Guinness Draught 0.0

 1. Tjena Denna recension var ju spännande! Att hitta smakrika alkoholfria bira är alltid en utmaning även om det ständigt blir bättre.
  Jag har själv precis sent om sider startat en ölblogg.
  Kika gärna in om du har lust.
  Ha en grym dag!
  // Victor

 2. Kul att höra om en nystartad blogg år 2022, bland gamla rävar, överliggare och övervintrare som svinet!

  Tittar förbi, och hade vi fortfarande haft en bloggroll (den dog bugg-döden) så hade vi ju kunnat slänga in en länk där.

 3. Intressant! Denna kommer vi testa, trots att den är alkoholfri. Vi är säkra på att den med hästlängder slår den där hemska tyska alkoholfria ölen med grönvit etikett, flaska….glömt namnet….jo: Clausthaler!! Glad att Gödsvinet är tillbaka. Tack Zonk!

 4. Kul att höra! Annars, om lusten efter alkoholfritt slår på, finns ju Brooklyn Special Effects lite varstans – om man inte hittar den bästa alkofria ölen, dvs Sigtuna Napa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.