Gyrostallrik, Brommaplansgrillen

Många saker kan komma i vägen för det hårda jobbet med konsumentupplysning, som till exempel att åter bli indragen i heltid på dagtidsjobbet, förkylningar, och annat. Det gäller att tänka på återhämtningen, och få saker sitter bättre efter en hård arbetsvecka än en rejäl dos solid och ordentlig mat. Få saker är mer solida än en tallrik gyros med pommes, och med Brommaplansgrillen i närområdet var valet enkelt.

Många bygger ett berg av såväl kebab- som gyrostallrikar, där de varvar pommes, kött och sallad i en onyttighetens kökkenmödding, och toppar det hela med sås. Brommaplansgrillens gyrostallrik är föredömlig i det att de separerar dessa beståndsdelar, så att man vid hemkomst fortfarande kan njuta krispiga pommes. Dessutom stoltserar de inte bara med hemlagat mos, utan även med en egen röd sås, med en touch av BBQ-sås bland chilin, som passar som hand i handske med den oersättliga vitlökssåsen. Rökig sås blir lätt obalanserat, men här är det just bara en antydan, utan att det tar över, och det blir jäkligt najs, en ny grej för mig. I övrigt är det bra grejer, om inte lika anmärkningsvärda – pommesen är frasiga på gränsen till det knapriga, gyrosen är mustig och välkryddad, och vitlökssåsen solid och smaklig. Mina kärl och mitt hjärta gråter men min själ är fri, reptilhjärnan ler och nickar vist, nöjd och belåten. En hård vecka är över, och gourmanden är åter vid sitt fat. Fint så.

Fyra små starka gurkor och en liten bit isbergssallad av fem möjliga. 102 kr inkl läsk, Brommaplansgrillen.

2 reaktioner på ”Gyrostallrik, Brommaplansgrillen

  1. Mitt främsta minne från Brommagrillen är att jag för många år sedan glömde mitt favorit-paraply just där. Kebaben minns jag som rätt medelmåttig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.