Jameson (498)

Var ska jag börja berätta om Jameson? Kommer jag någonsin kunna sluta om jag börjar? Jag försöker ändå.

Jameson är långt mer än en dryck och aldrig mindre än precis vad du behöver. Jameson får dina problem att försvinna och när de dyker upp igen kommer du inte riktigt kunna se på dem på samma sätt längre. För du har varit med om något större och finare och det finns fortfarande två glas kvar i flaskan.

Jag började dricka Jameson enbart för att rollkaraktären “Kinky Friedman” i Kinky Friedmans böcker dricker detta märke med stor regelbundenhet från ett litet dryckeshorn. Kinky Friedman fick mig även att åka till New York och att köpa en espressomaskin som jag sedan begravde i en ödslig del av Blekinges glesbygd.

Egentligen var det en för dyr flaska för mig då, jag vill minnas att den kostade 279 kronor vilket man får 15 liter öl för till och med på systembolaget. Ändå var det Jameson eller inget och inget kan inte vinna i längden.

Vad är då så speciellt med Jameson? Inget är speciellt med Jameson, det är precis det som är poängen. Jameson är en ren naturkraft utan ambitioner att vara naturlig. Det är en kravlös dryck som trivs lika bra i blandning med iste på en solig balkong som i en badrumsmugg på ett ödsligt hotellrum någonstans i en del av Västernorrland du önskar innerligt att du inte befann dig.

Fatkaraktär, ektoner, blommande frukt och vanilj är några av de saker som du inte kommer att bry dig om efter ett par glas Jameson och du vet egentligen att det är bäst så.

Jamesons mångsidighet och förlåtande flexibilitet gör den till en ideal dryck för tillfällen då du inte vet om du borde dricka.

Detta betyder inte att Jameson bara är en genväg till berusning. Jameson är en högre väg till berusning. En högre väg som du kan ta om din själ är ren och du äger 285 kronor.

Det är en väg som jag vandrat många gånger och jag hoppas få vandra länge än. 285 kronor på systembolaget, nummer 498 i katalogen

Fem  Friedmans av fem möjliga

Drick ansvarsfullt!

En reaktion på ”Jameson (498)

  1. En gång i tiden valde jag att protestera när du mässade ditt evangelium. Men numera är jag nästan beredd att skriva under på alltihop. Det är något speciellt med vara bäst på att vara medelmåttig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.