Jenlain Blonde (1387)

Öl trivs inte i Frankrike och relationen är ömsesidig. I Frankrike symboliserar öl motsatsen till förfining.

När tyskarna ockuperade de franska vindistrikten under kriget så tog man fasta på att tyskarna var öldrickare och därmed barbarer som inte ens kunde börja att föreställa sig värdet i ett fint vin. När tyskarna stal vin för transport till det tredje riket skickade de franska vinarbetarna ofta sura skräpviner med fina etiketter, trygga i förvissningen att de tyska ölraparna inte skulle märka skillnaden.  

Nu är dock Jenlain Blonde inte alls något dåligt öl. Det är å andra sidan nätt och jämt franskt. Jenlain Blonde kommer från Jenlain som ligger i nordvästra Frankrike, precis på gränsen till Belgien.

Smakmässigt påminner den om en mer nyanserad och mer välsmakande version av Red Stripe. Framför allt smakar den faktiskt öl vilket säger något om vad man förväntar sig när man testar en fransk öl. Detta är en ny sort på systembolaget som kostar 12,90 kronor, nummer 1387 i katalogen.

Tre pain richer av fem möjliga

Liknande inlägg:

Publicerat i Okategoriserad och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Lämna Trackback.

2 Responses to Jenlain Blonde (1387)

  1. Balder säger:

    Hej.
    Det finns faktiskt väldigt bra öl från Frankrike också. Ber att kolla upp Brasserie Thiriez och deras Bière de Garde vid namn Etoile Du Nord. Thiriez gör några trevliga öl, men fransosrena kan verkligen göra saisons.

  2. Jonas säger:

    Etoile du Nord serveras för övrigt på La Couronne här i malmö för en resonabel peng. Inte dumt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.