Jensen’s levererar ikke

Jag har alltid varit kluven till Jensen’s Bøfhus. Visserligen serverar de välbehandlat kött till humana priser, men å andra sidan ger ett besök där känslan av att vara på barnkalas på McDonalds, med allt vad det innebär. Personalens obligatoriska västar och slipsar orsakar mindre härdsmältor i mitt huvud varje gång jag ser dem. I naturen är den färgkombinationen förbehållen organismer som varnar om gift, obehag och ond och neslig död, och den mänskligt nedärvda instinkten borde vara att springa därifrån. Men med den industrialiserade köttstekningsverkstad som varje Jensenskök utgör har jag ändå alltid känt att de är pålitliga. Deras perfekt optimerade rare-grillmaskin gör även den billigaste lunchbiff till en mycket trevlig och bastant upplevelse.

Titta inte för länge på den här bilden, det kan kosta dig synen.

Förra veckan dog den bilden av våra närmsta grannar. Jag fick vänta en timme på min lunch. Det är inte alla som har så mycket tid att spendera på lunchen, och jag hade det knappt. Dessutom är en timme långt över EU’s gränsvärden för hur länge man får utsättas för strålningen från personalens västar. När maten väl kom hade den stekts sönder och samman. De erbjöd en ny, men vid detta läge hade jag tjugo minuter till möte och tid fanns inte.

Jag slapp betala för maten. Samtidigt fick alla runt bordet varsin kupong på en gratis lunch. Jag vet inte om det var vänligt eller bara elakt. De kommer att få en chans till, men det beror enbart på den sabla kupongen. Jag gick innan notan betalades för att hinna till mitt möte, men de som satt kvar och betalade berättade att hastigheten inte på något sätt blev bättre ens när de skulle kräva in pengarna.

Jensen´s Bøfhus i Malmö, en färgblind ko av fem möjliga.

21

3 reaktioner på ”Jensen’s levererar ikke

  1. Har ätit på Jensens men blev inte precis imponerad. Köttet var ok, men vare sig så saftigt, mört eller perfekt stekt som en restaurangbiff borde vara. Vibbarna låg helt klart mer mot en lövbit med mos på valfritt Sibyllahak.

  2. Ja att vänta en timma på maten på Jensen är väl standard :S Jag har alltid förutsatt att det ska göra att man är så superhungrig att man äter maten utan vidare reflektion oavsett hur konsistens och smak är. Detta följt av ytterligare en timmas väntande på notan.

  3. humana priser my ass….. dom våldtar ju ens plånbok tycker jag med tanke på vad man får för pengarna……. T-Bone > Jensens… visst t-bone är inte billigare men fan så mycket bättre..och deras stående “3-rätters” för 199 är jäkla schysst.
    håller med om västarna, har kommenterat smaklösheten otaliga ggr. helt sjuka!

    enda på jensen som varit gott de senaste 3 ggr jag ätit där är deras baby back ribs… dom tror jag är goda fortfarande… all you can eat av dom är nice. roligt inlägg… igenkänningshumor är alltid poppis hos mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.