Julöl åk hem

Var kommer den ifrån och vad gör den här? Vem vill ha den? Varför görs det år efter år utrymme på våra systembolag för mörk öl av tvivelaktigt ursprung? Julöl åk hem.

Som redan framkommit av en kommuniké från Gödsvinet Bromma så gick vi igår igenom en lång rad flaskor fyllda med säsongens budskap om söt alkohol och doftkryddor. Jag sänder dig detta budskap från en värld av dålig andedräkt. 

Varför gjorde vi det? Det är enkelt, vi gjorde det för dig. Gör dig värd det.

Världen behöver få veta om julölen och vi är de enda som kan berätta det. Det är ett offer vi gör för att vi är de vi är men vi förtjänar ett svar på varför det här var nödvändigt. Julöl, vad är den bra till? Absolut ingenting. 

Är den god att dricka? Nej. Är den en tradition? Nej. Är den ett uppskattat inslag i julfirandet? Nej. Är den god till julmat? Vid gud nej. 

Öl är en dryck för alla säsonger men alla säsonger behöver inte en öl. Julöl är helt enkelt en väldigt dålig idé som tillåtits gå för långt. 

Ändå gjorde vi det och du kommer att få veta allt. Vi har under årens gång redan testat ett antal julöl och jag önskar inget annat till jul än att jag testat min sista. Under veckorna fram till storhelgerna kommer Gödsvinet att förvandlas till en adventskalender av äckel. 

Läs och när du gör det skänk en tanke till dem som föll för att få informationen till dig. 

En reaktion på ”Julöl åk hem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.