Kopparbergs Special Brew 7,5% (1235)

Kopparbergs Special Brew är en utmanande öl att recensera. En del av utmaningen består i att skilja smaken av ölen från den av de magsyror som väller upp från mitt inre medan jag dricker den. Man får förstås anta att smaken på dessa två vätskor är förhållandevis lika.

En mycket karakteristisk egenskap för denna öl är den distinkta doften som sprider sig när man öppnar en burk. Det är en lukt jag känner väl från min tid som sommarjobbare på ett ålderdomshem. Inte för att någon drack Kopparbergs öl där. Nej, många av framför allt de äldre herrarna var förmögna att återskapa doften av Kopparbergs Special Brew ändå. Den är svår att beskriva för någon som inte känt den men försök kombinera dofterna av dansk ost och gammal filmjölk så kommer vi ganska nära.

Trots den mycket aromatiska doften är smaken relativt återhållen vilket man under omständigheterna får vara glad för. Det är en ganska rund smak av förruttnelse som bränner sig fast i tungan. Fan, jag mår inte bra.

Det liksom trycker över brösten och susar inne i skallen. Varje andetag är ett andetag av det här jävla giftet. Det liksom spränger från insidan av huvudet och jag hör svaga toner av Ulf Lundell. Fan, detta är outhärdligt. Ge mig en trepanering och en annan öl!

14,90 kronor på systembolaget, nummer 1235 i katalogen

Inget betyg

4 reaktioner på ”Kopparbergs Special Brew 7,5% (1235)

  1. Törs man fråga hur det kom sig att du inte lät burken stå kvar på hyllan i systembutiken? “Special brew” är ju ölens motsvarighet till dödskallemärkningen.

  2. Jag drack den för att ingen annan skall behöva göra det, jag drack den för mänskligheten.

  3. Hundra år senare söker jag och min sambo på recensioner av den vätska som fortfarande vanpryder hyllorna (vi smakprovar systemets billigaste och recenserar och har nu kommit hit ”upp”). Mitt i prick bortsett från att vi saknar beskrivningen på inslagen av Läckerol original eller möjligtvis salvia, samt whiskeystanken (inget ont om whiskey men den ska inte vara där) vid doftprov.
    Vi skrattade gott och igenkännande åt din beskrivning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.