Liefman glühkriek (11376)

Hur mycket Liefman glühkriek är en Liefman glühkriek  för mycket? Jag är inte säker men jag tror att jag börjar närma mig. Jag har druckit två munnar och på spisen står en hel gryta och väntar.

Liefman glühkriek, vid vad skall jag likna dig? Är du ett seriöst alternativ till glögg? Är du en öl som serveras varm? Är du vad man menar när man säger att världens bästa öl kommer från Belgien?

Liefman glühkriek liknar inget annat du finner på systembolagets hyllor just nu. Även dess yttre är originellt. Flaskan har champagnekork och saknar helt etikett men den är istället klädd i ett vackert grönt omslagspapper.

Smaken är en historia för sig. Mest påtaglig är förstås körsbärssmaken men det finns en viss ölbeska och en rätt skön syrlighet även om glükrieken är sötare än din genomsnittliga kriek. Att dricka den varm är faktiskt inte alls obehagligt. Man kan dock invända mot att den säljs i en 75cl stor flaska som inte låter sig återförslutas då korken väl gått i luften. Detta är inget man dricker mycket av även om man är en av de få som dricker den alls.

Därmed inte sagt att jag tänker hälla ut något.

57 kronor på systembolaget, nummer 11376 i katalogen

3 julklappar av 5 möjliga

5 reaktioner på ”Liefman glühkriek (11376)

  1. Krieken är ett lustigt djur.. allt från supersöta alkoläskaktiga varianter till hyfsat syrliga saker från Cantillion som tydligt visar sitt släktskap med seriöst svårdrucken gueuze. Och nu glögg-kriek – det måste testas.

  2. Jag är inte med zonk i denna fråga. Jag avstod aktivt från även denna kriek. Vissa saker (de är få, det medges) måste inte testas!

  3. Nej allt måste ingalunda testas. Jag lär t.ex. inte se några fler filmer av von Trier i brådrasket. Belgiska öl jag inte testat brukar dock vara en svårartad frestelse för mig..

  4. Tja, allt är ju preferenser, så något absolut svar kan jag ju ingalunda ge dig – men min egen erfarenhet är att en del gueze snarare är något man smuttar på långsamt än dricker i tre raska klunkar. Som t.ex. en del av Cantillion. Därmed inte sagt att de inte är goda – snarare lite mer smak per centiliter än att man blir frestad att snabbt hälla i sig hela glaset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.