Liten men naggande god

Avd Bromma och avd Vällingby trivs ju ofta en bit från huvudvägen, på mindre stråk, och häromsistens bar detta dem till Tensta konsthall för en utställning av Enno Hallek. Det finns högstämda, fisförnäma och stela konstnärer, men Enno är inte en av dem. Utrustad med en palett av regnbågen har han tagit sig an diverse teman, såsom fiskar, sågar, fisk-sågar, portabla solnedgångar, och t-banestationen Stadion i Stockholm. Humorn och glädjen går inte bara genom rutan utan rakt genom konsten, och avd Bromma som i barndomen hade turen att springa på konstnären vid hans sommarstuga i Blekinge kan vittna om en glad och expansiv person som inte är för fin för att bara bjuda in nån som går förbi helt oförhappandes (vilket för övrigt var precis vad som hände, visiten var allt annat än planerad). Utöver bristen på regnbågs-sågar med ilskna leenden är det bara en sak som grämer oss med utställningen på Tensta konsthall: att den inte är större. Fotot ovan visar utställningen i sin helhet. Det hade funnits plats för åtminstone fem gånger mer bara på Tensta konsthall, och hundra gånger mer i våra hjärtan, eller i varje fall avd Brommas. Dessbättre finns det en ytterligare utställning på gång, på Eskilstuna konsthall, och för närvarande smids planer på en expedition till denna avlägsna ort.

Enno Hallek, fem regnbågsfilurer av fem möjliga, hundra kvadratmeter av Tensta konsthall, 17:e oktober 2019 – 19.e januari 2020. Gratis inträde.

Liknande inlägg:

Publicerat i Okategoriserad och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Trackbacks är avstängda.

2 Responses to Liten men naggande god

  1. Johan säger:

    Jag tror vi alla kan vara överens om att denna utställning och Tensta konsthall kan behöva all marknadsföring de kan få. Roligt att få vara Avd. Vällingby igen.

  2. zonk säger:

    Hm, ja det var nog en Freudiansk felskrivning där, du är nog för intimt förknippad med Örnnästet och dess omgivningar för att någonsin riktigt kunna bli någon annan avdelning än just Vällingby för mig. De udda turerna och upptågen hade ju kanske också sin guldepok under Vällingby-Bromma-tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.