Midòna

Efter något ojämna tidigare insatser, återkommer italienska bryggarna Amarcord här med en fullträff: Midòna. De kallar det en Biona Doppio Malto, ljus dubbel-malt, men Gödsvinet syd hade nog snarare kallat det en pale ale. Doften är sparsmakad, med en vagt bitter arom. Smaken, däremot, är ett fint batteri fruktiga, härliga humletoner. Viss maltig sötma, utan att dra åt det knäckiga eller starkt rostade hållet, balanserar denna kanonad av beska, och ölen klockar in på myndiga 6.5%. Efterbeskan är lång, skarp och härlig, och man sitter glatt och njuter av den, smackar, vränger tungan runt humleatomerna, och tar sig snabbt en stor klunk till. Det är en öl som tar slut fort i glaset, och det kommer avgjort köpas fler.

Fyra glada humlestörar av fem möjliga. Rekommenderas varmt, för den som springer på den i sydliga trakter – finns tyvärr inte på systembolaget.

4 reaktioner på ”Midòna

 1. Hej,

  Vi drack denna fantastiska öl Midona från Amarcord i London men jag hittar inte var man skulle kunna beställa detta från ?
  Har ni kolla på hur man kan få hem några lådor ?

  Väl mött Peter

 2. Inte en susning, tyvärr! Jag är inte helt säker på att jag kan rekommendera en ölresa till Italien heller, det var iaf svårt att hitta godsakerna när jag var där senast och drack öl för ett par år sen. Midona fanns förvisso på ett större snabbköp i norra Italien, men rätt många ölhak har verkligen inget utbud alls. Det är nog att researcha rätt noga innan isf.

  Annars kan du ju, om du verkligen är sugen, börja nysta bland vilka som importerar alkohol till Sverige. Där har jag tyvärr ingen vägledning att ge. Men har hört ryktas att öl från Amarcord åtm tidigare har serverats här och var i Sverige, så helt omöjligt att hitta är det nog inte.

  Sen är en öl alltid en del av en tid och en plats också. Det är inte alltid mödan värt att dricka en kul italiensk öl här hemma i IPA-stinna Sverige, dessvärre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.