Midvinternattens mörker 2010 (11321)

Midvinternattens mörker från Sigtuna är inget undantag. Den är en av dem. Julölen som smakar brödkryddor.

För inte så länge sedan åt jag mig igenom ett julbord någonstans på gärdet. Det var vällagat och bra arrangerat på alla sätt. Något som slog mig och som alltid slår mig vid julbord är dock att det är rätt många skarpa smaker som trängs i gommen. Ättika från sillinläggningar, rökt kött, salt kött, stark senap och så vidare. Varför man skulle vilja dricka sig till ännu en skarp kryddsmak är helt bortom min förmåga att förstå. Visst, man kan skölja rent med OP mellan tagen men risken är att man aldrig får uppleva det varma om man är lika renlig som mig.

Jag vet att jag varit inne på detta förut men jag behöver inte en julöl till julmaten. Frågan är när man behöver en Midvinternattens mörker?

Det är inget fel på ölen, det är en vackert sammansatt blandning av muskot, kanel, pommerans, kryddnejlika och kardemumma. Men det bara betonar min poäng. Varför ska man dricka som man äter?

29,90 kronor på systembolaget, nummer 11321 i katalogen

Tre vört av fem möjliga

5 reaktioner på ”Midvinternattens mörker 2010 (11321)

  1. För att svara på din fråga: uppenbarligen ska man ha den här ölen när man bakar vörtbröd.

  2. Det var en dam på systembolaget som frågade efter alkoholfri julöl för just det ändamålet. Det finns tydligen ingen sådan.

  3. Förklarade inte expediten för damen att alkoholen förångas vid bakningen, eller har Systembolaget lagt ner sina folkbildande ambitioner?

  4. Personalen hänvisade till folköl från matbutik så jag antar att svaret på din fråga är “ja”.

  5. Nu har jag också provat denna och kan nicka instämmande. För mycket jul i denna för att funka till julmaten. Aningen för söt också vill jag minnas. Den får bara två av fem från mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.