Monella

monellaEn opålitlig källa påstod att humle och marijuana är besläktade, och nog kan det  vara något nästan narkotiskt över öl som riktigt osar humle av bättre sort, i riklig mängd. Utan att vara någon utpräglad humlebomb är Monella ändå en mycket trevlig bekantskap, aningen söt, men med en schysst beska, och med en rik arom som skvallrar därom. Örtigt, fruktigt humlig, är den mycket behaglig att långsamt sörpla i sig, eller bara sänka i stora, djupa klunkar. Efterbeskan är nästan den mest njutbara biten, man kan sitta många långa fina ögonblick och njuta sig igenom djupgröna nyanser av humle. Nej, trots initial skepsis (då bryggarna Birra Amiata tidigare levererat en aningen blek porter och en rälig citronblask) blev Gödsvinet syd glatt överraskade av denna friskt skummade ale-lager. Bra så!

Tre och en halv humlestör av fem. Det får nog bli ett par flaskor till av den här. Finns inte på systembolaget, men har ni vägarna förbi Italien, kanske ni springer på den.

6 reaktioner på ”Monella

  1. Har faktiskt druckit en öl brygd på just marijuana under ett kort besök i Christiania. Bartendern försäkrade mig om att 33 cl flaskan som var täckt med ett stort marijuanablad på framsidan inte innehöll “the funny stuff”. Något tveksam men nyfiken köpte jag en flaska. Smaken, mycket intressant! Det smakade öl men med en stark smak av det alla runt omkring mig satt och rökte. När flaskan var uppdrucken satt jag nervöst och väntade på att rosa elefanter skulle komma flygandes runt mig. Det kom inga elefanter som tur var.

  2. Släktskapet mellan humle och cannabis är av sådan art att det bara kan intressera de som i Linnés efterföljd ägnar sig åt växtsystematik. De är båda hampväxter (Cannabaceae). I Nederländerna finns det ju alla möjliga drycker och andra livsmedel med sativa-blad på pakten men jag har aldrid hört talas om någon sådan massproducerad produkt som faktiskt innehåller THC (som ju faktiskt är ett förbjudet ämne även i Nederländerna). Vill man se rosa elefanter så ska man förstås dricka en Delirium tremens: http://www.delirium.be/

  3. Rököl med hampa? Bra tips, får testas vid tillfälle! Dock leds Gödsv. syds tankar i helt annan riktning av loggan..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.