Mysingen Midvinterbrygd 2013 (11381)

mysingenFrån Nynäshamns ångbryggeri har man ju huvudsakligen smakat utmärkt öl, och faktiskt är de en ljuspunkt även i en till synes så hopplös genre som julöl. Därmed inte sagt att det är en utmärkt öl till julmaten. Men den skulle faktiskt kunna funka, och det är, för genren julöl, rätt fantastiskt. Självklart funkar en hyfsat besk, ljus lager betydligt bättre, men man får vara glad för det lilla, när det gäller julöl.

Till skillnad från sina olycksbröder kantrar inte mysingen över i vare sig knäck och sockersött julgodis, vörtbröd-russin-fruktighet, eller den store julsatan (det är kryddnejlika), nej, det är en torr, hyfsat stram, närapå återhållen öl… ja, för en julöl, i vart fall. Den känns dock något avslagen, och är inte sådär riktig pigg, surheten smyger sig långsamt på. Tankarna går nästan åt Falcon Bayersk, denna aparta brygd som påminner om allt utom nåt bryggt i Bayern.

Sammantaget är det alltså ingen lysande öl, och långt ifrån Nynäshamns bästa, men måste man dricka julöl, kan man definitivt dricka sämre.

Tre tomtar av fem möjliga. Nr 11381 på bolaget.

Liknande inlägg:

Publicerat i Okategoriserad och taggad , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Trackbacks är avstängda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.