No-Li Brewhouse Born and Raised IPA (11061)

born and raised

Northern Light Brewhouse ligger i Spokane i Washington State och det ska vi vara tacksamma för. Inte för vår skull, för Spokanes. Om någon plats någonsin behövt en tillverkare av stark, smakrik öl mer så är jag intresserad av att veta var den ligger. En öl som Born and Raised IPA kan ha en avgörande betydelse för en stad som Spokane och någon olycklig nog att bo där. 

Man behöver förstås inte vara i Spokane för att uppskatta en klistrig IPA med smak av frukt, kola och ett stänk gin. Så sent i fredags kunde Gödsvinet Vällingby konstatera att denna amerikanska öl var av godo, vid ett sammanträde med Gödsvinet hemlös (tidigare syd).

Det som gör en kraftigt humlebitter IPA som denna till en krycka för en gudlös del av Amerikas Förenta Stater kan också stötta den som lider av ett tillstånd av Spokane någon annanstans i världen. 

Samma krafter som gör soliga och varma länder till usla producenter av öl har med No-Li Brewhouse som sitt redskap gjort en plats i de inre delarna av nordvästra USA till en fyrbåk för själar törstande efter brygder med en mening och ett budskap.

Detta är en öl värd att dricka och det är en öl värd att dricka här hemma. Jag tänker fortfarande inte åka till Spokane

69,90 kronor på systembolaget, nummer 11061 i katalogen

4 stockar av 5 möjliga 

En reaktion på ”No-Li Brewhouse Born and Raised IPA (11061)

  1. En synnerligen smaklig öl, även om det måste erkännas att det är lite oklart vilken i ordningen det var. I övrigt ser det ut som att Gödsvinet peripatetiska är på väg att slå ner bopålarna, och avsluta en intressant om än opraktisk period utan permanent adress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.