ÖB-dieten

Grattis Kista! Nu öppnar ett alldeles nytt överskottsbolag vid Torggången. De i Kista som tidigare inte haft möjlighet att njuta av ÖB:s utbud av varor får nu en möjlighet som kan förändra eller åtminstone förkorta sina liv. Alla som bor i Kista eller någon annanstans där det finns ett ÖB har möjlighet att prova på ÖB-dieten.

Har du testat Atkins-dieten (smält smör i glas)? Stenåldersdieten (nötter och rötter)? Eller kanske medeltidsdieten (självdöda djur och rovor)? Varför inte testa ÖB-dieten? Det är en enkel diet att följa, den enda reglen är att man endast äter de livsmedel som ÖB annonserar i sina reklamblad och gratistidningar varje vecka. Inga fler konstiga system av färgglada prickar, ingen bisarr konsumtion av bananer eller kålsoppor som remitterar dig till toaletten efter varje mål. Med ÖB-dieten slipper du tänka och tvivlar du på det så kan du bara ta och se på de som handlar där.

Ska vi ta och se vad det nya ÖB i Kista har att bjuda på den här veckan? Oj, oj, oj, en hel platta med läsk för 59 kronor! Det finns inget, och då menar jag verkligen inget, som säger damp på burk som läsk i storpack från ÖB. Blir du inte matt och hyperaktiv samtidigt av en platta så kan du alltid köpa en till. Det är så billigt!

Vi går vidare och vad hittar vi längre ner på sidan om inte Ballerinakex, hela svenska folkets husvagnsbakelser, för bara fem kronor paketet. Plockar du bort överdelen och slickar bort chokladkrämen eller biter du rakt över hela kexet? Kanske lutar du dig tillbaka i saccosäcken och kastar in dem hela framför Let’s Dance? Alla sätt är bra sätt i ÖB-dieten. Köp ett paket Brago också, något ska hunden ha.

Så kommer vi då till veckans höjdpunkt. Det är inget mindre än Överskottsbolagets tour-de-force; de jättelika chipspåsarna. 200 gram? Haha! 300 gram? Bättre men inte bra nog! 500 gram? Bingo! Se upp för ostbågarna, de innehåller bara 450 gram.

Du som redan har läst igenom annonsen på bilden ser att ÖB har något speciellt i åtanke åt Kistaborna denna vecka. Just det, jag tänker på chokladfontänen. Efter ett redan välfyllt program väljer alltså ÖB att ta det ett steg längre och verkligen visa röven åt de senaste 150 åren av mänsklig utveckling. Men man kan väl inte äta denna maskin? Var inte orolig, skaffa maskinen och chokladen kommer att finna en väg till dig. Kanske har ÖB en överraskning redan nästa vecka. Stay tuned folks!

Det var allt för denna veckan? Inte riktigt. Ser du de fina fleeceplädarna för bara 9 kronor styck? De är inte bara ett bra sätt att försörja barnarbetare i Pakistan och sprida flamskyddsmedel i den mänskliga näringskedjan. De är också både varma och dekorativa att ha i rullstolen när din ÖB-diabetes tvingat läkarna att såga av dina fötter.

5 reaktioner på ”ÖB-dieten

  1. Jag gillar framförallt att kex-erbjudandet kombinerar Brago (kex) med Barilla (!) (pasta) (och alltså inte Ballerina, som på bilden).

    Glöm inte heller ett par läsglasögon, så du inte missar något i nästa veckas reklamblad!

  2. Haha, du spelar i en annan division när det gäller sådana detaljer *minns många fotograferade syftningsfel på Silja-lines skyltar*

  3. Det mest näringsrika överskotts och bolaget verkar ha att erbjuda är schampo. Synd att man inte är någon storkunsument av den varan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.