Östermalms Korvspecialist

Verklighetens korv existerar i ett spektrum. I den ena änden av skalan hittar vi rullkorven, i den andra huserar den mest overkliga korven, den från Östermalms Korvspecialist. I teorin är korvspecialisten en kiosk. I praktiken har den lika mycket gemensamt med en genomsnittlig korvkiosk som en Saturnus 5 har med en nyårsraket, och det är inte till dess nackdel. Här får man en frasig halv baguett med egenkomponerad tomatsås och surkål, och man kan välja om man vill ha en eller två korvar i den. Det finns en uppsjö korvsorter och de är av den där sorten där man kan prata om kötthalten med stolthet, istället för att skriva ut den med fyra punkters typsnitt i innehållsförteckningen. I korthet är det utmärkt och mycket delikat korv, som nog snabbt kan förhöja varje ögonblick lite bortom den grå verklighet som bebos av rullkorvar, stödkorvar, och andra väldigt påtagligt vardagliga mål som centreras runt tveksamma cylindrar av än mer tveksamt innehåll. Vi kommer söka efter en mer overklig korv, men det blir nog en svår kamp. Trots sin utmärkthet är ju ÖKs framtoning påfallande autentisk och gammeldags, och tillsammans med kvaliteten blir det nog en svårslagen kombination. Men ingen ska säga att Gödsvinet backar från en till synes hopplös uppgift. Vi kommer fortsätta vårt sökande, och vi kommer fortsätta att upplysa er konsumenter om hur det ligger till med verklighetens korv – även när den drar åt det overkliga.

Östermalms Korvspecialist, Fyra komma nio korvzenit av fem möjliga. En korv i baguette 65kr, två för 95kr.

Liknande inlägg:

Publicerat i Verklighetens korv och taggad , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Trackbacks är avstängda.

5 Responses to Östermalms Korvspecialist

 1. Henrik säger:

  Testat Krubberiet i Länna?

 2. zonk säger:

  Nej, får erkänna att jag sällan har vägarna förbi Länna. Låter som det är värt omvägen, kanske får jag försöka lura med mig avd. Johanneshov!

 3. Robin säger:

  Gödsvinet avd. Johanneshov tog brädan dit?

 4. Henrik säger:

  Helt klart värt det, men kanske speciellt om man måste handla något i någon lada där ute. De verkar tyvärr ha stängt i Kungens kurva.

 5. zonk säger:

  Som alltid är Gödsvinet först med det senaste, och då speciellt avd Johanneshov. Man kan dock se på avsaknaden av tysk öl i handen att detta är någon annan.

  En expedition till Krubberiet är i planeringsstadiet. Taktiken finputsas för närvarande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.