Pistonhead chimney sweeper (11439)

De allra flesta av de sanningar som Gödsvinet hade att säga om Pistonheads lager i april 2010 gäller även för denna julöl under samma varumärke. Detta är också en måttligt upphetsande men ändå anständig öl för folk som handlar på Carlings. Fast med julkryddor. Det är egentligen allt du behöver veta.

Pistonhead är förstås Spendrups försök till hipphet och det är en etablerad sanning att alla som försöker vara hippa är dömda att misslyckas. Spendrups har misslyckats med pistonhead-satningen och istället levererat sammanlagt fem öl som de förmodligen kunde ha gjort ändå.

I den brokiga massa av flanell och dålig andedräkt som vi känner som Sveriges ölbloggare väcker försök sådana som Spendrups ständigt mordiska uppsåt. Tanken på att de stora ölkapitalisterna försöker smyga in under radarn på den lilla delen av marknaden som kontrolleras av mikrobryggerierna genom att simulera autenticitet får fullkomligen blodet att koka i ohälsosamt trånga vener och artärer hos alla oss som tar bilder av ölflaskor på vår diskbänk.

Borde då Pistonhead chimney sweeper ha en varning på etiketten som säger “Kan innehålla spår av Spendrups”. Ja, förmodligen. Men i slutänden spelar det nog inte så stor roll. Det är trots allt viktigare att detta är en rätt klassisk julöl av julölskarkaktär som smakar av pepparkakor, grönmögelost och citrus.

13,90 kronor på systembolaget, nummer 11439 i katalogen

2,5 hittepåöl av 5 möjliga 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.