Med en frisk smak av välklorerat vatten rinner Rothaus Tannen Zäpfle raskt nerför halsen, om inte annat så för att man snarast vill dricka något annat. Halvvägs ner blommar smaken ut i en svavelosande, sumpig nyans av utgången fulöl, lite i stil med den klassiske tysken HB, Hofbräus standardöl. Jag trodde länge att denna distinkt obehagliga biton var ett misstag, eller resultatet av just utgången öl, men efter att ha stött på den såväl när jag druckit HB på flaska som på fat, har jag insett att tyskarna helt enkelt vill ha det såhär. De är sannerligen ett märkligt folk. Tannen Zäpfle, förresten, vad betyder det, och är det en omskrivning för något helt annat? Jag varken vill eller vågar spekulera vidare, men det borde vara bortom allt rimligt tvivel att svaret inte kan bli trevligt.
En kloratom mol allen, av fem möjliga.
Liknande inlägg:
- Schloss Eggenberg Urbock 23° (74835) av zonk den 11 juli, 2012
- Weihenstephaner festbier (11422) av Johan den 30 september, 2017
- Gamla Enskede Bryggeri Vinter (34102) av Johan den 20 december, 2019
- Laboure-Roi Bourgone Rouge 2008 (5475) av Johan den 21 mars, 2010
- Dupont Saison (1689) av zonk den 7 april, 2013