Sierra Nevada Glissade Golden Bock

Ett långt namn och en naturromantisk etikett som lovar mycket.

Bergen på etiketten såg först amerikanska ut, men nu tror jag det är alperna de menar. Inte helt otroligt då de försökt göra en tysk öl heller. Det här smakar Europa. Smakrikt och fylligt, inte beskt. Jag känner malt, bröd och sydtyska rådhus. Alkoholstyrkan på 6,4% känns, men är aldrig spritig. Jag känner en instinktiv lust att ställa mig upp och vifta med en EU-flagga. Jag vill marschera i alperna med läderbyxor. Det vill jag å andra sidan ofta.

Men när allt kommer till kritan smakar denna ganska vanligt. Den är fyllig och trevlig, men inget extra, inget personligt. Kanske för att en väldigt europeisk öl inte är så väldans exotisk för en europé. Jag vet inte. Jag vet inte vad den här ölen har för plats.

Det blir tre av fem euro-förespråkare.

Finns tillfälligt på systemet för knappa 30 kronor.

5 reaktioner på ”Sierra Nevada Glissade Golden Bock

  1. Hur är det meningen att man ska hitta denna på systembolaget om man inte får katalognumret?

  2. 11750, men redan på förstasidan på Systembolagets hemsida finns en fin sökruta där vilket ord som helst av “Sierra”, “Nevada”, “Glissade”, “Golden” och “Bock” ger bra ledning. “Glissade” är snabbast, om man inte tappar tid på stavningen.

  3. Även länken i slutet av inlägget ger viss vägledning.

    Dock tycker jag att jag varit tydlig med att detta inte är en öl man behöver leta ihjäl sig efter.

  4. Om du är så analog att du går in på Apoteket Röda Näsan och frågar efter den, så tänk på att ordet “Glissade” rimmar på “kissade”.

    *fniss*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.