Sierra Nevada Torpedo Extra IPA (11528)

 

Den 5: september 1977 skickades rymdsonden Voyager 1 ut på den färd som skulle föra farkosten längre bort från jorden än något annat föremål. Ombord fanns en berömd skiva med ljudinspelningar som skall representera jorden i sin helhet.

Denna skiva och tanken bakom den har inspirerat skribenter att tala om andra saker som borde ha varit med ombord för den dag om så där 40 000 år då Voyager nått ett annat solsystem och kanske någon annan livsform. Vad jag vet har ingen föreslagit en India Pale Ale för denna resa. Det är dags nu.

Sierra Nevada Torpedo är en ale med perfekt precision. Humlesmaken presenterar sig direkt och efterbeskan kommer som efter en preussiskt hållen tidtabell strax därefter. Detta är den mest välkomponerade alen som jag någonsin har druckit. Dessutom är den väldigt god.

Den enda negativa saken som kan sägas om denna öl är att den nästan är för perfekt för att kännas naturlig, vilket för övrigt är ett återkommande problem för Sierra Nevada. De kan ibland kännas lite konstgjorda.

Sierra Nevada Torpedo Extra IPA är hur man än väljer att se på saken en fullträff midskepps, en ale kan inte bli bättre än så här. 24,90 kronor på systembolaget, nummer 11528 i katalogen.

Fem humlekottar av fem möjliga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.