Svin i jultid

Allt är inte som det en gång varit här på Gödsvinet. Svinen är spridda för vinden och inläggen har kommit mer sällan än någonsin. Det är nio dagar sedan jag själv gjorde ett. Detta är en förändring från det normala och förändringar är alltid till det sämre.

Naturligtvis är det julens fel. Julen och de som firar den. Låt mig inte gå in på julen, låt mig bara säga att den är över.

Den trogna, om än imaginära, läsaren har noterat att Gödsvinet nu listar länkar till bloggar som vi uppskattar. Eftersom vi aldrig framgångsrikt planerat något, någonsin, så har vi ingen direkt plan för vilka bloggar som hamnar i samlingen. Där finns ett antal mycket seriösa ölbloggar som Ofiltrerat och Ölrådet, bloggar som i detalj beskriver smaken av ständigt nya ölsorter. Även om jag själv inte hänger upp mig på smaken när jag recenserar en ölupplevelse så kan jag respektera deras arbete.

Bland de länkade bloggarna återfinns gamla hjältar som epikuréen, lebemannen och skägget Edward Blom. Blom fick svinkontakt med Jonas under Bok och Biblioteksmässan och han har betraktats som en vän i anden sedan dess. Samma sak gäller den ännu bredare bloggen av Fredrik Strage på Dagens Nyheters bilaga På Stan. Även han närmades av Jonas under Bok och Biblioteksmässan men jag känner honom endast från långa läsestunder med tidningen Pop på Karlskrona stadsbibliotek under 1990-talets mitt. Även om han skriver om musik som jag endast kan stampa fram poserande intresse för, vid väl valda tillfällen, så går det inte att sluta läsa det han skriver och har skrivit så länge. Mikrofonkåt är en av de bästa reportageböckerna på det svenska språket och till dess lagrar räknas främst att den nästan kunde få en läsare att ta svensk hip hop på allvar. Om Fredrik Strage hade skrivit om country så skulle jag förmodligen ha lämnat meddelanden skrivna med blod i hans trappuppgång. Kanske är det bäst så här.

Sedan har vi förstås Mejeriprodukt.se; spenvarm läsning om det vita giftet som engagerar genom skribenternas uppriktiga och oförklarliga intresse för ämnet.

Så sent som idag fann jag att någon lagt till en länk till den bindgalna fettdoktorn som från sin mottagning i Norrland berättar om hur smör kan förebygga cancer. Jag antar att hon av lyteskomiska skäl också har en plats i listan.

Nio dagar har kommit och gått men nu är de över. Det finns många nya viner att berätta om, många nya recept att misslyckas med och en hel massa arbete att försumma till förmån för ölrecensioner ingen bett om. Med julens alla fasor bakom oss kan Gödsvinet återgå till vardagen.

2 reaktioner på ”Svin i jultid

  1. Jag kan i ditt inlägg ana ett visst rop, om än litet sådant, på uppslag för Gödsvinet att sätta tänderna i. Att sätta tänderna i lakrits har jag aldrig haft något emot. Om du är emot eller för lakrits vet jag inte. Vad jag vet är att du, som Gödsvinets korrespondent i den kungliga huvudstaden, väl uppfyller kriteriet för ett besök på Lakritsroten. På Sveavägen 107 finner du denna minst sagt nischade butik. Butiken säljer endast lakrits i alla dess former. Ett omdöme av en produkt som är “slemlösande, inflammationshämmande, hostdämpande, laxerande, milt lugnande, urindrivande, ökar salivproduktionen, kramplösande, läkande effekt vid magsår, illamåendeshämmande, naturligt blodtryckshöjande, aptitdämpande och förbränningsökande” borde väl vara en utmaning och ingå i Gödsvinets redan rika flora av granskande reportage?

  2. Tack för uppslaget Gunnar. Jag ska följa upp det, kanske redan idag ifall jag bestämmer mig för att dra in till stan på jakt efter gamla countryskivor istället för att jobba (minst 60% sannolikhet). Personligen är jag inte mycket för sötsaker men att döma av beskrivningen är detta något annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.