Three Hearts extra strong (11228)

Jag visste redan från början att det här inte skulle bli roligt. Redan när jag såg Three Hearts extra strong där i en stapel på golvet. Det var länge sedan jag drack öl för att det var roligt. Nu handlar det om att dricka och skriva om det, för att vägleda och för att varna. Den här ölen dricker jag för dig. 

Det har gått en lång tid sedan jag sist recenserade den spritosande delen av systembolagets ölsortimente. Jag har druckit den mycket dystra Björnebrygden, den direkt äckliga Wårby och den allt igenom fasansfulla Kopparberg special brew. Antingen har det hänt något fruktansvärt med min smak sedan dess eller så står sig Three Hearts från Krönleins i Halmstad ganska väl bland dem. 

För en så stark öl har Three Hearts extra strong en barmhärtig avsaknad på smak. Du finner lite fruktcocktail och lite alkohol men det är det hela. Den har till skillnad från de flesta övriga öl i kategorin mycket lite av smaken av kokta grönsaker, snus och och hustrumisshandel.

Det här skulle kunna ha varit en vanlig Three Hearts med ett par stänk explorer och alla som har druckit en vanlig Three Hearts och ett par stänk explorer någon gång vet att kombinationen är precis vad som behövs för att göra stryktips intressant. Det är nog det bästa jag har att säga om Three Hearts extra strong. Den kommer inte att döda dig omedelbart utan långsamt, en lördagseftermidag och en illusion i taget. 

14,40 kronor på systembolaget, nummer 11228 i katalogen

Två hjärtan av fem möjliga

4 reaktioner på ”Three Hearts extra strong (11228)

 1. Om man inte gillar starka öl – och redan har en förutfattad mening innan man smakar på en dylik – så kanske man inte ska recensera sådana..? Eller..?

  Återkom när du har testat den söta Arboga 10.2%:an.
  Eller – eftersom du inte gillar starka öl – strunta i det.
  Den är för stark för din smak.

 2. Skitsnack, Fredrik. Sju år gammal recension ser jag nu. Bra skriven, underhållande att läsa.
  Klart du ska fortsätta recensera extra starkt öl, Johan! Om du vill. Jag kommer dock inte köpa dessa. Elefantöl, Pripps 7,2:a…inte min smak, men säkert många andras.
  Fast söta Arboga 10,2 får man väl prova bara för att. Nej, det får nog va.

 3. Vad nu, har inte Gödsvinet recenserat Arboga 10,2? Det får nog ses som en avgörande lucka i konsumentupplysningen, det är ju ändå kungen av de extrastarka.

 4. Arboga 10,2, hur har vi kunnat missa den? Jag antar att jag får ta mitt ansvar och testa denna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.