Torsk på Malmö

Idag lagade jag fisk. Fisk som jag fångat själv. Jag spenderade stora delar av helgen i en liten båt på Östersjön med min pappa, och det ni ser på bilden är två av de torskar som föll offer för den utflykten. Jag pregade dem fulla med citron, lite bladpersilja, lade stora klickar smör här och var, sedan fick  de jäsa i ugnen ett tag.

Jag vet faktiskt inte vad jag mer ska skriva om det, jag ville nog mest skryta om att jag fångat fisk. Och det blev ju en ganska fin bild.

Liknande inlägg:

Publicerat i Okategoriserad och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Trackbacks är avstängda.

4 Responses to Torsk på Malmö

 1. Lew säger:

  [Halvkasst skämt om att torskarna skulle heta Magnus Hedman och Dulee Johnson]

 2. Jonas säger:

  Då jag inte känner igen namnen i det skämtet du undanhöll oss utgår jag från att det handlar om sport, ett ämne där jag är att betrakta som analfabet.

  Men oavsett det, visst är torsk ett roligt ord.

 3. Lew säger:

  Jag undrar mest varför det kommit att innebära både förlust/misslyckande (”att torska”) och sexköp (också ”att torska”). Är Gadus morhua ökänd i haven för att han med hjälp av fiskpengar får spruta sin mjölke i höger- och vänstervarv? Kan hans sexköperi ha att göra med att han sällan får napp (hehe) på fiskkrogen?

 4. Johan säger:

  Torsk är, enligt en bok med samma titel som var populär i pocketshop för ett antal år sedan, ett nedsättande omdöme på nästan alla språk men bara i Norden har det med prostitution att göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.