Världens starkaste öl

snake venomVem kan man lita på? Ja, inte skotska bryggarna Brewmeister, verkar det som. Och det är väl antagligen mestadels bra, tidigare försök med öl i den megatonklassen har väl gett rätt blandade  resultat. Jag tänker då icke minst på Tactical Nuclear Penguin, från de förhoppningsvis hedersammare skottarna Brewdog, som ju gödsvinen tidigare fått tillfälle att testa. Det är ju en brygd som ja… jag smackar lite och tungan krullar sig vid blotta åtanken. Bara jag försöker föreställa mig något som ganska exakt dubblar Tactical Nuclear Penguins alkoholhalt, från 32 till 67.5% börjar kallsvetten tränga fram i pannan, det spänner över tinningarna, och det är som ett obehagligt tryck över bröstet. Förvisso, i konsumentupplysningens namn om inte annat, hade Gödsvinet självklart testat Snake Venom om tillfälle getts. Men hade det varit njutbart? Öligt? Låt oss säga som så att risken kanske inte hade varit direkt överhängande. Med dessa anklagelser om fusk är det väl föga troligt att det hela kommer aktualiseras. Kanske är det lika bra.

3 reaktioner på ”Världens starkaste öl

  1. Bara för att förtydliga det är Armageddon som testats och visats vara fake. Snake Venom har inte testats än vad jag vet. Men har de till slut nått 67,5% (vilket jag betvivlar) så är det inte med frysdestillering.

  2. Tack, Stefan! Man vågar knappt spekulera i hur de uppnår (eller påstår sig uppnå) 67.5%. En snabb efterforskning på deras hemsida ger i vart fall inga ledtrådar såvitt jag kan se. Att enbart en tillsats av champagnejäst skulle räcka betvivlar jag.

  3. Har du någon källa på det där, förresten? En kommentator på DN påstår ju att det är just en eisbock. Bryggarna säger ju inget på sin hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.