A. Christmann riesling 2009 (5882)

A. Christmann riesling 2009 är systembolagets och därmed vårt bästa hopp om ett gott ekologiskt vin. Detta fina vin från Pfalz är dock mycket mer än så. Det kan mycket väl vara det bästa rieslingvinet i det ordinarie sortimentet.

A. Christmann sammanfattar alla smaker som man associerar med torr riesling och det gör det med ett fantastiskt sinne för proportioner. Det är friskt, fruktigt och har en mycket diskret metallisk klang. Riesling samlar som ingen annan druva upp smaker från jorden den växer i och precis som med alla bra riesling finns det därför en ton av fuktig marmor i A. Christmann.

Detta är ett vin som passar till allt man dricker vitt vin till och på frågan vilka dessa saker är tänker jag inte vädra några fördomar. Priset på 119 kronor per flaska gör vinet aningen för dyrt för att vara ett vardagsvin och jag bryr mig inte om hur småborgerlig det får mig att verka. A. Christmann är ett vin för särskilda tillfällen och alla tillfällen är särskilda med en flaska A. Christmann vilket gör att jag kan vara i början på en dyr vana.

119 kronor på systembolaget, nummer 5882 i katalogen

5 riesling av 5 möjliga

4 reaktioner på ”A. Christmann riesling 2009 (5882)

  1. Nja, det finns någon annan tror jag, men det är ovanligt och det har aldrig varit så här välfärtjänt

  2. Det är verkligen gott, Riesling i spannet 100 kr och uppåt är rena fröjder för gommen. Jag menar emellertid att 5348, Gaul Riesling Asselheimer St. Stephan är något av det bästa jag druckit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.