Steinberger riesling trocken 2006 (73777)

Är det bara jag eller är etiketten till detta vin väldigt…tysk? Jag tänker inte minst på örnen som verkar ha diskret släppt svastikan och sedan nonchalant visslande vridit huvudet för att likna en helt vanlig tysk riksörn och inte längre en nationalsocialistisk partiörn. Det är något i blicken som ser för oskyldigt ut, som om något är i göringen.

Denna trocken från Kloster Eberbach har en stram och disciplinerad fruktighet där varje depraverat uttryck för vällustig sötma effektivt eliminerats. Den är torr och doftar himmlerskt. Kloster Eberbach finns i en rad olika versioner på systembolaget, där den bäst säljande är det halvtorra riesling kabinett. Steinberger riesling har sitt ointagliga näste i beställningssortimentet men kvalitetsskillnaden mellan denna flaska och det som säljs i det ordinarie sortimentet gör det väl värt att lägga en beställning. Beställningen går blitzsnabbt och bor mann nära systembolaget så finns det ingen anledning att inte göra en på en gång.

Gott till vitt kött, fisk och ljudet av tusen marscherande fötter.

125 kronor i systembolagets beställningssortimente, nummer 73777 i katalogen

4 nazireferenser av 5 möjliga

2 reaktioner på ”Steinberger riesling trocken 2006 (73777)

  1. Finns en från samma tillverkare i ordinarie för 99pix, passar utmärkt till asiatiskt

  2. Jo, det är absolut inget fel på det vinet heller men personligen tycker jag nog detta trocken var strået vassare. Sedan vill jag passa på att ursäkta all karakterisering av tyskar som nazister. Jag hoppas verkligen inte detta inlägg speer på några fördomar om dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.