Muttley & Jack’s AA Kariru Kirinyaga

Det är svårt att sluta testa fler sorters kaffe från Muttley & Jack’s. Hittills har de bara bjudit på ljuva bönor, och varför inte fortsätta denna vandring genom det svarta guldets marker om man nu ändå dricker kaffe? Varför hålla mot sin djupa instinkt att nörda ner sig och pröva sig fram? Jag har inget svar, men jag har en tendens att ansamla fler sorters te och kaffe kontinuerligt, så mycket är säkert. Så medan jag får mig ytterligare en dos livgivande koffein avsmakar jag alltså dessa bönor från Kenya. Det är ett ganska speciellt kaffe, redan i doften av brända småkakor och dyr choklad, och smaken är syrlig, besk, och bärig, med en rejäl, tung efterklang av kakao långt bak på tungroten. Det är långt från mina go to-kaffesorter, men det är inte dumt. Jag är inte säker på att jag kommer köpa bönorna igen, men det är en trevlig utflykt lite i utkanterna av hur jag tycker kaffe ska smaka. Allt detta kan låta som ett fördömande med vagt beröm, men jag vill inte säga att det är ett dåligt kaffe, absolut inte. Bara lite speciellt.

3.5 udda naturer av 5 möjliga. 159 kr för 250g, Muttley & Jack’s.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.