Säljande vinkel

I ett avsnitt av The Simpsons från säsong nio tränar Marge Simpson till att bli fastighetsmäklare. En av övningarna går ut på att se bilder på hus och komma på en säljande beskrivning av det man ser. Den hjälpsamma Lionel Hutz, även känd som jurist på advokatbyrån “I can’t believe it’s a law firm”, är Marges mentor. Han ger några exempel. En bild på ett mycket litet hus kommenterar han med “cozy” och när Marge påpekar att ett av husen faktiskt står i lågor på en bild så klämmer Hutz till med “motivated seller”. Jag tror att jag har blivit utsatt för livsmedelsbranschens Lionel Hutz.

Det är ett känt faktum att höns som endast matas med billigt fiskmjöl lägger ägg med mycket svaga skal och i värsta fall en bismak av fisk. Hur känt det är vet jag förresten inte men så är det. Under mina somrar i kommunala storkök fick jag den kopplingen förklarad för mig många gånger. Det inträffade alltid när någon råkat slå sönder ett ägg vid fel tillfälle. “Jävla fiskägg” kunde någon utbrista då, såtillvida de inte var frireligiösa vilket rätt många kommunalare var och är i min hörna av Blekinge.

För en liten stund sedan fullkomligt förintade jag ett ägg när jag skulle knäcka det mot kanten på stekpannan. Det blev äggröra över hela hällen. När jag plockar ut kartongen från kylen för att ta ett nytt ägg ser jag texten tryckt på sidan. Där står det “rik på omega 3”. Det måste vara Lionel Hutz sätt att säga att hönsen som lagt de äggen ätit fisk och inget annat.

En reaktion på ”Säljande vinkel

  1. Jag hatar livsmedelsbranschen. Vad man än handlar har man en molande känsla av att man blivit lurad. Hittade nyckelhålsmärkt matolja på hemköp för ett tag sedan :-/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.