Snapsvisor

Nu när årets bästa högtid närmar sig med stormsteg passar det bra med lite tips på snapsvisor. Själv kan jag inte sjunga, knappt ens skråla, så jag lämnar sjungandet åt Bengt Sändh och Rune Andersson. Dessa två har spelat in många dumheter, men min nostalgiska favorit är Swänska supvisor. På baksidan kan man läsa följande:

Vi vill med denna skiva slå vakt om vår fina gamla tradition att sjunga till snapsen. Vi tycker att det är omoraliskt att ta en sup utan att först sjunga en snapsvisa men vad som är än mer omoraliskt, ja rent av hyckleri är att sjunga en supvisa utan att sedan ta sig ett järn. Vi är förvisso inga sådana hycklare och därför blev skivan som den blev. Men vi hade djävligt roligt när vi spelade in den.

Under skivans gång spelar och sjunger de snapsvisor. Och dricker snaps. Till en början med en viss disciplin, men framåt slutet är det ganska dimmigt, och många av festdeltagarna sjunger med. Det är mer av en inspelad fest än en samling sånger.

Skivan i sin ursprungsform finns inte på spotify, men består av de 22 första låtarna på den här skivan. Jag rekommenderar den varmt. Föredrar man äkta vara välkomnar jag intresserade att komma hem till mig och avnjuta den på vinyl, och med snaps, så som sig bör.

En reaktion på ”Snapsvisor

  1. “Föredrar man äkta vara välkomnar jag intresserade att komma hem till mig och avnjuta den på vinyl, och med snaps, så som sig bör.”

    Just say when!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.