S:t Eriks IPA (1463)

Kvällens recension av en spännande ny öl från systembolaget är inställd. Anledningen är att Gödsvinets lokala leverantör i Vällingby för tillfället ställer om sortimentet till utomhussäsongen, då 3 av 5 öl som dricks i Västerort är en Stockholm Festival i Solursparken. Istället bjuder vi på en recension av en fullständigt ointressant öl.

S:t Eriks IPA är en fullständigt ointressant öl. Det är inget fel på den. Det är en bryggprodukt av IPA-karaktär godkänd för mänsklig konsumtion av berörda myndigheter. Alla papper är i ordning och de enda dokumenterade biverkningarna är mild till mediumstark matthet och en kvardröjande känsla av att det är en dag imorgon också.

Ölen har, helt i enlighet med restriktionerna, en humlesmak av “amerikansk” karaktär som är trovärdig under rätt omständigheter. På planenligt vis följs humlesmaken av en beska vars längd är klart inom ramen för de rådande standardmåtten. Det är en fullständigt genomsnittlig upplevelse.

17,90 kronor på systembolaget, nummer 1463 i katalogen

3 raka munnar av 5 möjliga

3 reaktioner på ”S:t Eriks IPA (1463)

  1. Hårda ord! Som jag tidigare alluderat till, har inte St Eriks IPA gett några särskilt starka eller bestående intryck hos mig, men dålig vill jag inte kalla den. Helt ok. Fast mer än en rak trea vet jag inte om jag heller hade gett den. Ändå känns ditt omdöme hårt. Har jag gått och blivit positiv på gamla dar? Fan tro’t.

  2. Köpte en härom veckan efter att ha tyckt om deras pilsner och sommarlager. Smakade pink. Är arg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.