Störtebeker bock-bier (11599)

Ibland måste man göra ett val. Alldeles nyss stod jag inför alternativet att laga mat eller det att ta en öl istället. Nu sitter jag här med en Störtebeker bock-bier. Någonstans i kylskåpet drar ett gäng champinjoner en lättnadens suck. Själv väntar jag med att fira.

Störtebeker bock-bier har en behaglig smak av tysk fruktkaka med en viss biton av alkohol. Precis som all bocköl är den lite starkare än genomsnittlig öl, den håller 6,5%. Bocköl är en svår kategori och jag tenderar att bedöma dem efter hur provocerande de inte är. Det finns en del riktigt utmanande exemplar inom området och utmaningar av det slaget är inte alltid det man söker när man sätter sig ner för en öl. En del bocköl är helt enkelt maltiga på gränsen till det toxiska och flera har inte smak nog att motivera alkoholen.

I det perspektivet är denna Störtebecker ett fullständigt sansat exemplar. Den är maltig men inte på ett sätt som dödar fruktsmaken eller en liten bit av den som dricker den. Ska du dricka en enda öl till middag så rekommenderar jag denna.

14,90 kronor på systembolaget, nummer 11599 i katalogen

Tre bockar av fem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.