Tysk korvfest

Gödsvinet har under sin tid som norra Europas ledande trendsättare inom mat och dryck intagit en tveeggad position till matbutiken Lidl. En del av gödsvinets skribenter vistas helst inte bland livsmedel tillsammans med fattiga människor medan andra, ädlare representanter för gödsvinet gläds åt att fler får mer i de tyska butikerna. Oavsett vilken av dessa positioner man väljer så går det inte att förneka att Lidl har fantastiskt prisvärda charkuterier.

På bilden ser du ett litet urval av animaliska kreationer typiska för Tyskland och därmed även Lidl. Flera av de bleka korvarna i mitten på bilden kan säkert väcka obehag bland svenska korvätare eftersom de till skillnad från svensk korv innehåller kött. Jag kan dock garantera att det går att vänja sig vid korv som innehåller annat än potatisflingor och rött färgämne.

Den fina leverkorven är på liknande sätt olik den svenska eftersom den är fullt ätbar. Den fungerar närmast som leverpastej men i Tyskland anser man att det är en korv och korv är trots allt en av de saker som vi får erkänna att de kan i Tyskland. Det vackra köttstycket som ligger intill är ett tjock stycke rökt skinka som Lidl släpper ifrån sig för den helt försumbara summan 29 kronor. Det är mer salt delikatesskött per krona än man kan förvänta sig träffa på någonstans.

Bockwursten i bakgrunden tänker jag inte gå i god för och det av två goda anledningar. Dels har jag inte testat den och dels brukar den sortens bockwurst innehålla en köttmassa baserad på de lite enklare råvarorna från slaktindustrin. 

Jag handlade alla dessa varor vid en inköpsrunda tidigare idag. Det kan vara roligt att handla och det är tur eftersom man förmodligen även behöver gå till konsum för att komplettera efter det att man handlat på Lidl. Den som kan tänka sig en helt korvbaserad kost behöver dock aldrig gå längre.    

6 reaktioner på ”Tysk korvfest

 1. Korv är det enda område där jag kanske skulle kunna gå med på att Lidl har en poäng. Tysk korv i alla fall. Men dina illusioner om att de har högra kötthalt än vanliga “svenska” korvar köper jag inte.

 2. Det beror förstås på vilka korvar man jämför och, inte minst, hur man definierar kött.

 3. Den svenska definitionen av kött är nog degenererad till något i still med “Fast eller flytande materia som kommer från ett djur, eller från dess omedelbara närhet.”

  Att Lidls defintion är betydligt liberalare än så betvivlar jag inte.

 4. Jag som alltid varit anti-Lidl och som tackade Jonas för hans bra argument i hans tidigare inlägg måste säga att jag gjort en liten vändning (inte helt). Deras korv ÄR bra! Köpte en smal, torkad chorizo skar upp i skivor och hade som tilltugg till ölen en kväll. Mycket godare och mycket billigare än diverse ölkorvar man kan köpa.

 5. Dom har riktigt bra korvar. Tyskarna kan sin korv 🙂
  Den som säger annat ljuger 😉

  Testa deras korv och jämför sedan med dennis korv 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.