Berliner Kindl Pils

Trots en rik arom, som andas färja, fulöl, citronvand, plastgolv med anti-slip, med flera vackra ting, är Berliner Kindl Pils en supertorr, distinkt citronig skitpilsner. Såhär smakar riktigt jävla billig skit-starköl av den gamla skolan: en kombination av fyrkantig maltighet, däven beska, och platt, vattnig eftersmak.

Efter att ha tagit både en och två klunkar drivs Gödsvinet syds provare (som så lätt kan hända med tafatt tysk öl) att experimentera. Svaret är glasklart: att dricka den här ölen med fingrarna för näsan är en helt annan upplevelse. Det är fortfarande verkligen inte en bra öl, men malt & humle kommer in i bilden på ett annat sätt, och den illgula plastcitronen med grön kork håller sig mer i skymundan.

En färjefylla av fem möjliga. Undvik – vilket underlättas av att systembolaget inte tillhandahåller detta fanskap.

 

7 reaktioner på ”Berliner Kindl Pils

  1. En kamrat råkade på Volpina från samma bryggeri på en italiensk restaurang uppåt landet, så helt omöjligt är det nog inte, även om Midòna dessvärre inte finns på systembolaget.

  2. Mer fakta om BK: Denna öl kom två i Stora Runken Beer Festival utanför Norrköping 2006. Det är också den öl som normalt ingår i en Döner & co – en tysk kebab och en starköl för under trettio spänn.

  3. Naa, det var vanlig BK . Detta är deras Pils, tror inte vi drack den. Men visst vann BK SRBF 2006.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.