Hajua Assam

Man skulle kunna sammanfatta Hajua Assam som ett behagligt te av breakfast-typ, sådär lite mustigt och maltigt, lite fruktigt och behagligt beskt. Det är en välkomponerad helhet och gör sig förbaskat bra i tekoppen, det både smakar och ser klassiskt te-igt ut. Det är inte ett te jag har lätt att berätta mycket om, men det är ett te jag gärna dricker. Jag har märkt att ju mer te jag dricker i min vardag, desto mer har jag börjat leta efter slitstarka, välavrundade teer. Det här känns som en mycket god kandidat för ett nytt standard-te vid skrivbordet på kontoret. Gott så.

Tre och tre fjärdedels kontorsfrukost av fem möjliga. 79 kr/hg på Tea Centre, Stockholm.

2 reaktioner på ”Hajua Assam

  1. Köpte idag ett billigt ceylon-te i staniolförpackning och grön-gul löst sittande pappersetikett med en tecknad indier som höjer en kopp the som om han skålar. “Kooh-i-noor” heter detta svarta löste. Packed in Ceylon. Vikt: en pund. Kostade på Hemköp 56 kr, vilket blir 12 kr för 100 g. Och det är väl skapligt billigt, eller?
    Nu undrar jag alltså om Gödsvinet känner till eller till och med druckit detta thé, som i sin otidsenliga förpackaning verkligen sticker ut. Skräp eller kvalitet? Kan inget om thé, köper det nästan aldrig.

  2. Lustigt, jag stod just och vägde ett sånt paket i handen i förrgår! Filosoferade även jag över prisskillnaderna mellan mataffärs-te och tebutiks-te, sen räcker ju iofs 100g te till rätt många koppar, så inte ens med dyrare te blir det sådär förbannat dyrt per kopp. Hursomhelst. Har ett vagt minne av att jag kommit hem med ett paket te med denne glade dansande indier på, en gång i den fjärran forntid då jag bodde på korridor. Jag har bestämt för mig att jag inte var det minsta imponerad, och sedan dess tror jag inte jag druckit teet ifråga – det blev heller inget köp i förrgår. En del vatten har ju dock flutit under broarna sedan dess. Du får berätta vad du tyckte om det när du testat det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.