Sigtuna Sommar Wit (1681)

En veteöl i belgisk stil. Åtminstone en skribent på den här bloggen har belgisk öl alldeles särskilt nära hjärtat, och därför tänkte jag att det skulle vara intressant att delge min åsikt om Sigtunas sommarskapelse.

Väl kyld kommer denna dryck bäst till sin rätt. Då smakar den fruktigt, sött och syrligt, men fortfarande med en behaglig fyllighet, vilket i slutändan är det som skiljer den från öl som man dricker med citron ur jättestora glas. Jag kan inte undgå att känna en aningen metallisk smak, och en lite för skarp kolsyra som drar ner betyget. Eftersmaken är inte så mycket att hurra för, men den är ändå god. Kanske skulle den varit lite starkare, den väger in på under 5%, och då i mindre flaska. Kanske skulle den inte alls det för vad fan vet jag?

Som sommardryck tror jag den här ölen passar bra. Helst till mat eller något passande tilltugg. I ensamt majestät blir den aningen tam. Finns på systemet för en femtilapp, vilket jag tycker är aningen för dyrt.

Tre Belgien-vurmande bloggskribenter av fem möjliga.

Liknande inlägg:

Publicerat i Okategoriserad och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Lämna Trackback.

4 Responses to Sigtuna Sommar Wit (1681)

 1. Johan säger:

  Denna har jag köpt, fotograferat och druckit. Recensionen infann sig dock aldrig. Jag har för mig att jag delade ditt omdöme i rätt stor utsträckning.

 2. Kalle säger:

  ”en femtilapp”? Du måste vara den ende i hela Sverige som anser att 24,90 är ”en femtilapp”…

 3. Ola säger:

  Lurig systemexpedit eller lurig konsument?

 4. Jonas säger:

  Systemexpiditens allmäntillstånd tänker jag inte yttra mig om, men just detta berodde nog på konsumentens lurighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.