Sigtuna Sommar Wit (1681)

En veteöl i belgisk stil. Åtminstone en skribent på den här bloggen har belgisk öl alldeles särskilt nära hjärtat, och därför tänkte jag att det skulle vara intressant att delge min åsikt om Sigtunas sommarskapelse.

Väl kyld kommer denna dryck bäst till sin rätt. Då smakar den fruktigt, sött och syrligt, men fortfarande med en behaglig fyllighet, vilket i slutändan är det som skiljer den från öl som man dricker med citron ur jättestora glas. Jag kan inte undgå att känna en aningen metallisk smak, och en lite för skarp kolsyra som drar ner betyget. Eftersmaken är inte så mycket att hurra för, men den är ändå god. Kanske skulle den varit lite starkare, den väger in på under 5%, och då i mindre flaska. Kanske skulle den inte alls det för vad fan vet jag?

Som sommardryck tror jag den här ölen passar bra. Helst till mat eller något passande tilltugg. I ensamt majestät blir den aningen tam. Finns på systemet för en femtilapp, vilket jag tycker är aningen för dyrt.

Tre Belgien-vurmande bloggskribenter av fem möjliga.

4 reaktioner på ”Sigtuna Sommar Wit (1681)

  1. Denna har jag köpt, fotograferat och druckit. Recensionen infann sig dock aldrig. Jag har för mig att jag delade ditt omdöme i rätt stor utsträckning.

  2. “en femtilapp”? Du måste vara den ende i hela Sverige som anser att 24,90 är “en femtilapp”…

  3. Systemexpiditens allmäntillstånd tänker jag inte yttra mig om, men just detta berodde nog på konsumentens lurighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.