Sofiero guld 7,5% (1273)

sofieroFramför mig på skrivbordet ligger två påsar koksaltlösning, en karta Betapred, rena handdukar och ett kärl med hett vatten. Jag ser inte fram emot det jag måste göra men om jag inte gör det så kommer någon sämre förberedd försöka. Det måste göras av mig och det görs nu. Det är dags att testa Sofiero Guld.

Jag är förberedd för jag har varit här förut. Three Hearts extra strong, Pripps extra stark, Wårby Stockholm extra stark,Björnebrygd extra stark och Kopparbergs jävla special brew. Jag har testat dem alla och det som inte dödar dig gör dig extra stark.

Jag rullar upp skjortärmen och blottar min högra underarm men ångrar mig och byter till vänstern. Den njursjukt gula vätskan är redan tappad på en glasburk med förseglat lock. Jag öppnade burken under köksfläkten. Handen är stadig men lite fuktig av latexhandsken när jag försiktigt skruvar av locket och doppar änden av en bomullstops i innehållet.

När bomullshuvudet vidrör insidan av min underarm sprids omedelbart en ros av rodnad stor som en femkrona. Ja, det här är en svensk, extra stark öl. Det kan inte finnas något tvivel om det.  

Så långt var operationen enkel. Det svåra är förstås att hitta ett sätt att dricka Sofiero guld. Det bästa sättet är utan tvivel rektal infusion men om det inte är praktiskt möjligt så kan den enda lösningen vara att helt enkelt droppa små mängder Sofiero guld på hornhinnan med pipett.

Båda dessa metoder hade varit att föredra framför det jag nu har att göra. Jag greppar glasburken med båda händer och för den långsamt till munnen. Det är en vacker vårdag och jag har fortfarande saker att göra här i jordelivet. Med slutna ögon tar jag en klunk.

Jag skulle inte säga att Sofiero guld inte smakar som död och förintelse. Förnimmelsen är dock inte så intensiv som jag hade förväntat mig och fruktat. Sofiero smakar död men den smakar djupfryst död som har tinats två minuter i mikron. Smaken är svart men ljuset skiner igenom så att mörkret inte kan omgärda mig.

Efter en andra klunk står det klart att jag kommer att klara av det här, att jag har besegrat ännu en drake satt fri av de svenska bryggerikapitalisterna. Är detta det bästa ni kunde?

14,90 kronor på Systembolaget, nummer 1273 i katalogen

En klorin av fem möjliga

6 reaktioner på ”Sofiero guld 7,5% (1273)

  1. jag har undrat i många år nu varför Kopparbergs inte har kopplat ölhypen åtminstone lite lite grann typ Spendrups med piston head,
    VDn skrev för ett par år sedan att man är en av sveriges största craftbrew genom Zeunerts Höga kusten!! (SIC) och därmed tycks man vara nöjd. Starkt jobbat men varför slänga bort pengarna??

  2. På sätt och vis kanske det hedrar dem, vem behöver en piston head till?

  3. jamen hallå. Nu är det 2018 och detta öl har snyggat upp fasaden, mättat mittfåran och satt på vinterhjul. Det är helt enkelt drickbart, starkt och party.

  4. Haha. Får hugga ett par efter jobbet och sätta mig nere vid vattnet då, det ska visst bli varmt i eftermiddag. Är det lika drickbart ljummet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.