Strange fruit

Jag är ingen medveten konsument. Jag är stundtals en medvetslös konsument. När jag motvilligt vaggar ner till Coop Extra i Vällingby för att handla så gör jag det helt och hållet utifrån mycket primitiva instinkter. Jag kan känna igen enklare färger och former men på det stora hela är innehållet i min kundkorg helt slumpmässigt. Jag vet aldrig vad jag ska ha och jag vet aldrig vad jag får. 

Idag fick jag med mig frukten du ser på bilden och jag vet inte vad det är för något. Det ser ut som en gigantisk citrusfrukt. Jag placerade en normalstor Willie Nelson skiva bredvid för att ge en referens som alla känner igen. 

Den unga kvinnan i kassan visste inte heller vad det var för något. Hon såg kort på mig som om jag kläckt den själv. Det enda jag kunde upplysa om var att den kom från någonstans i östasien och att den låg i en så fin pyramid att jag var tvungen att köpa en. Det var inte nog. Jag höll upp kassan med samma självklarhet som någon dubbelt så gammal som mig själv och det samlades med tiden en imponerande folksamling bakom mig medan artbestämningen fortskred. Lyckligtvis är det väldigt få som har några tider att passa mitt på dagen i Vällingby. 

Vad är detta? Ett resultat av klimatförändringarna? En citron från Fukushima? Jag tänkte skära den mitt itu men jag är rädd för att det hoppar ut en liten rosa dinosaurie som blåser såpbubblor. Kanske tillkallar den med sitt skrik en vuxen skräcködla som lägger hela västerort i ruiner? Jag kan inte ta det på mitt ansvar.

Jag knackar på den likt en tant på Möllevångstorget. Från fruktens innanmäte hör jag bara ett dovt ekande muller. Den behöver nog mogna ett litet tag. Det är den nog inte ensam om.   

Liknande inlägg:

Publicerat i Okategoriserad och taggad , , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Trackbacks är avstängda.

10 Responses to Strange fruit

 1. Gumae säger:

  Frukten du köpt heter Pomelo. Det smakar lite som en söt grapefrukt. Snitta upp skalet och dra av det. Dra sedan isär klyftorna, tag bort skinnet runt fruktköttet och ät. Har ätit den några gånger i Thailand på någon öde ö men har aldrig lyckats hitta en så välsmakande här hemma i Sverige.

 2. Johan säger:

  Se där, svar på bara några minuter, tack. Fast det är ändå lite av en besvikelse att veta.

 3. Robin säger:

  Jag hoppades på att du råkat köpa en sån där oerhört illaluktande frukt..

 4. Kristopher säger:

  Tänkte också skriva direkt, Honunspomelo ser det ut att vara. Dom är goda som attans!

 5. Nils säger:

  Tänk om det istället är ett ägg på väg att kläckas? Tror du bör barrikadera och beväpna dig!

 6. Jonas säger:

  Nils teori tilltalar mig mest.

 7. André säger:

  Jag säger bara: Game of Thrones!

 8. te säger:

  Jag som aldrig har sett en pomelo får bara ont i hjärnan av den där bilden, särskilt som det var så längesedan jag såg en cd.

 9. Jonas säger:

  CD? Är det den till höger?

 10. Kalle säger:

  Jag tror det är en citron och en tretums-CD.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mini_CD_single

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.